szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Telepítés nélkül, böngészőből is játszható már a Blizzard legendás Diablo játékának első, 1996-ban kiadott változata.

Egy böngészőből indítható játékokra szakosodott csapat, a Rivsoft elkészítette a Diablo első részének kattintásra induló verzióját. A telepítés nélkül használható játék bármilyen böngészőből futtatható, még Explorerből is megnyílik, ha valaki nem rendelkezne ennél fejlettebb szoftverrel. (Amit mondjuk erősen kétlünk.)

Mivel az elérésért cserébe nem kér pénzt sem a Blizzard, sem a Rivsoft, eleve egy shareware, vagyis korlátozott tartalmú/funkciójú változatról van szó. Viszont így is bármennyiszer indítható, a játékidőt semmi nem korlátozza. Az irányítás ugyanúgy zajlik, mint a rendes, pc-s változatnál: egerünk és billentyűzetünk segítségével kaszabolhatjuk a démonfajzatokat.

A Diablo a Blizzard Entertainment (vagy röviden Blizzard) 1996-ban kiadott szerepjátéka. A folytatás 2000-ben jelent meg, a harmadik részre vizont több mint 12 évet kellett várni. Az ottani cselekmény már nem a második játékot, hanem az eredeti történetét viszi tovább.

Ha a link valamiért nem töltene be, várjon kicsit, tapasztalataink szerint a folyamat a szokásosnál lassabb, konfigurációtól függetlenül akár (másod)percekig is eltarthat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Úgy tűnik, a koronavírus-vakcinához tényleg csak a gazdagabbak juthatnak először

Úgy tűnik, a koronavírus-vakcinához tényleg csak a gazdagabbak juthatnak először