szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bosch olyan villanybabakocsit dob piacra, ami szenzorokkal is rendelkezik, hogy felismerje az előtte lévő akadályokat.

Ma már nem lepődünk meg azon, ha elektromos buszt, autót, netán rollert látunk. Ezek az eszközök a mindennapjaink részévé váltak, habár túl nagy számban még nem terjedtek el. A Bosch is úgy gondolta, hogy van keresnivalója a területen, igaz, a gyártó egész mással szállna be: ők babakocsiból terveznek ilyet csinálni.

A vállalat nem az egész babakocsit készíti el, csupán az azt hajtó/mozgató rendszert, ami azért is előnyös, mert így más gyártóknak is lehetőségük nyílik sajátot tervezni. Az újfajta babahordót eStrollernek hívják, és ugyanúgy tölteni kell, akárcsak a rollert, egyhuzamban pedig 14-15 kilométerig bírja. (Ha lemerült, nyilván tolni kell.)

©

Az eStroller nem csak megkönnyíti a szülők dolgát, de állítólag magától fékez, így a lejtőn sem gurul le. A Bosch különféle szenzorokat épített bele, amik képesek elejét venni annak, hogy a babakocsi hirtelen irányt változtasson. Bluetooth-on okostelefonnal is összekapcsolható, így a töltöttséget azon is ellenőrizhetik a szülők.

A cég közlése szerint az első modellek az Emmaljunga svéd közreműködésével kerülnek majd piacra, valamikor 2020 elején. A termék ára nem ismert, de valószínű, hogy nem lesz olcsó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Minden második eladott BMW már SUV Magyarországon

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

Az oroszok szerint új vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos

A napfogyatkozás, ami eldöntötte Einstein sorsát

A napfogyatkozás, ami eldöntötte Einstein sorsát