szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fantasy világáért sokan rajonganak, így kifizetődő lehet olyan terméket fejleszteni, amely erre fókuszálva készül. A Dispel Dice minden várakozást felülmúlt.

Egyes kártyajátékokhoz, de még a társasokhoz is tartoznak különleges dobókockák, amelyekkel még élvezetesebbé tehető a játék. Bár sokféle ilyen kocka létezik, valószínűleg egyik sem olyan szép, mint a Karen Wang által készített Dispel Dice:

A nő a Kotaku cikke szerint hosszú hetekig készült, hogy megmutassa a világnak különleges kockáit, de végül mindig elállt az ötlettől, mert azt hitte, senkinek nem kellenek majd. Miközben a gyártást tervezte, úgy döntött, a Kickstarteren is szerencsét próbál, hátha a közösségnek mégis megtetszik, ő pedig összegyűjthet annyi pénzt, hogy gyártani tudja játékát.

Wang meglepetésére a projekt kiugró sikert ért el: az első egy órában még kevesen érdeklődtek iránta, utána viszont beindult az adakozás, a kampány pedig gyorsan átlépte az egymillió dolláros támogatást. Ez azért is hangsúlyos, mert a nő mindössze 20 ezer dollárt jelölt meg, hogy a projekt megvalósuljon, de még ezt is elérhetetlen célnak tartotta.

Nem tudni, mi az, ami ennyire megbabonázta az embereket, de a támogatók azóta is érkeznek a projekt Kickstarter-oldalán, ahol cikkünk megjelenésekor több mint 16 ezren rendelték elő a kockát. A kampány teljesülésére 30 napot hagyott Wang, de ez már mellékes, hiszen a célul kitűzött összeg alig egy nap alatt összejött, hétfő reggelre már 2 millió dollár, azaz 600 millió forint környékén járt a számláló.

©

Wang elmondása szerint mindig is érdeklődött a szerepjátékok iránt, de igazán akkor kezdett el foglalkozni velük, mikor nagyon rossz passzba került. Élete egy sötét időszakának nevezi ezt, melyből a kockával töltött munka tudta kihúzni – és közben sikeres üzletasszonnyá tenni. A kockák egyébként kézzel készülnek és egy ideig Wang gyártotta őket, de a megnövekedett igény miatt a nő nem győzte. Azóta betanított munkások rakják össze.

A kockákat különféle csomagokban értékesítik, a legolcsóbb szett (öt darab) 48 dollárba, kb. 15 ezer forintba kerül, de ebben még nincs benne a szállítás. Az egyelőre nem derült ki, hogy Magyarországra lehet-e kérni belőle, de ha igen, akkor is csak sokára ér majd ide: az első szállítmányokat 2021 augusztusában viszik ki a vevőkhöz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Kizárták az eljárásból Czeglédy Csaba ügyvédjét

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban

A járvány és a zendülés árnyékában visszafogott elnöki beiktatás lesz Washingtonban