szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új szolgáltatás indulását jelentette be a Prezi. Az amerikai-magyar vállalkozás azt ígéri, a Prezi Videóval könnyen és gyorsan készíthetők emberközpontú történetek.

Egy modern videószerkesztőre emlékeztető szolgáltatással toldotta meg kínálatát a Prezi. Az új termékként hirdetett Prezi Videót szerdán indította el a prezentáció készítése terén nemzetközi hírnevet szerzett vállalat. Azt ígérik, így már nem kell választanunk az előadó és a vizuális tartalom között, a kettőt egyszerre lehet megmutatni.

Az új platformot, amellyel valós időben lehet vizuálisan izgalmas (akár élő, akár szerkesztett) videókat készíteni, a Prezi budapesti csapata alkotta. A fejlesztésről szóló közlemény szerint a Prezi Videóval olyan filmeket lehet gyorsan, könnyen és olcsón felvenni, amelyekhez korábban green-box technológiára vagy dizájnerek sokórás utómunkájára volt szükség. Az online programmal az előadók felrajzolhatják az ötleteiket és gondolataikat a képre úgy, hogy közben ők is látszanak a képernyőn. A nézőknek így nem kell megosztani a figyelmüket a bemutató slide-jai és az előadás között.

Az előadások vizuális építőelemeit olyan profin lehet megjeleníteni, ahogy eddig csak a tévéműsorokban láttuk: látványosan, érthetően, miközben az előadó arca is látható a képernyőn – ígérik.

“Ma a szemtől szembe kommunikáció helyett a szemtől képernyőbe kommunikáció vált meghatározóvá. Ehhez azonban sokkal hatékonyabb, ha úgy tetszik, intenzívebb kommunikációs eszközökre van szükség. Olyan eszközre, amelyben a vizuális információ ott van közvetlenül az arcunk mellett, így válik személyessé a szemből képernyőbe kommunikáció. Úgy az előadónak, mint a közönségnek” – mondta Árvai Péter, a Prezi társalapító-vezérigazgatója.

A fejlesztés ingyenes, használatához csak egy böngészőre van szükség.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Váratlanul lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Váratlanul lemondott a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Érkezőben a megújult Volkswagen Polo

Érkezőben a megújult Volkswagen Polo

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott

Venezuelától szokott olyan levelet kapni az ENSZ, mint amilyet Magyarországtól kapott