szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google kereső mobilos verziója ezentúl segít, hogy egy angol szót helyesen ejtsünk ki.

Minden nyelvtanulás egyik sarokköve, hogy helyesen tudjuk kiejteni az adott szavakat. Ez nem mindig könnyű feladat, ezért a Google fejlesztői egy új funkciót építettek a keresőbe, ami segít a helyes kiejtésben.

Amikor valaki a Google keresőjében arra keres rá, hogy miként kell egy szót kiejteni, egy új ikonnal találkozhat. Ezentúl nemcsak meghallgatni lehet a kiejtést, de a megjelenő mikrofon ikonra bökve ki is mondani azt. Ilyenkor a Google algoritmusa "hallja" a kiejtett szót, a háttérben futó mesterséges  intelligencia elemzi a hallottakat, majd jelzi, ha nem helyesen mondtuk – és azt is, ha jó volt a kiejtésünk.

Az új funckió már elérhető, igaz, egyelőre csupán csak kísérleti jelleggel, és csak az okostelefonokról lehet használni. Elsőként az amerikai angol nyelvnél segít a kiejtésben a Google, de a tervek szerint nemsokára a spanyol szavakkal is működni fog.

Emellett a fordításban is segíteni szeretne a Google. A példa szerint ha az angol orange (narancs) szót szeretnénk spanyolra fordítani, nemcsak a spanyol megfelelőjét láthatjuk, hanem fotókat is, ami segít vizualizálni, hogy miről is van szó pontosan.

Ez a funkció is csak angol nyelven működik egyelőre, és ott is csak a főnevek esetében. A szolgáltatást azonban a jövőben bővíteni fogják.

Ha kíváncsi a Google újdonságaira, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

Elmagyarázta az útépítő, miért van rendben a Facebookon terjedő kép a furcsa aszfaltozással

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

A Microsoft kiadja böngészőjét az Apple új számítógépeire

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz