szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz oldalakon terjed egy videó, amelyen egy összefestékezett jegesmedve látható. A szakértők úgy tartják, a "vicc" az állat életébe kerülhet.

Festékszóróval fújhattak le egy orosz jegesmedvét a Csukcs Autonóm Körzetben, egy neten terjedő videón ugyanis a medve a bundáján feketén virító T-34 felirattal látható – számolt be a BBC.

A T-34 a II. világháború legendás szovjet harckocsija, amelyet 1941 és 1945 között vetettek be, de nem tudni, miért ezt a feliratot fújták az állat bundájára.

Az összefirkált medvéről készült videó Csukotka régió őslakosai között kezdett el terjedni a WhatsAppon. Az elkövetőket még nem sikerült elfogni, egyelőre még az sem világos, hogyan jelölhették meg az állatot. Elképzelhető, hogy a jegesmedvék terrorját megelégelő helyiek bosszújáról van szó, és vélhetően az állatot befogták, feltételezhetően elaltatták, majd a lefújása után engedték szabadon.

Így azonban a medvét szinte halálra ítélték, hiszen a feltűnő felirattal az oldalán nehezen boldogul majd a vadonban: a BBC-nek nyilatkozó szakértők azt mondják, így nem tud elrejtőzni, és a vadászatot is megnehezíti számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Éhes és kifáradt jegesmedve sétált el egészen Norilszkig

Több száz kilométerre szokásos életterétől, az észak-oroszországi Norilszk városában jelent meg egy csonttá és bőrré fogyott, halálosan kifáradt jegesmedve. A nőstény állat leginkább fekszik a földön, s néha körbeszagolgat, van-e étel a közelben.