szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Lakossági felhasználók számára (is) érdekes okostelefonos alkalmazást adott ki a jegybank.

Lezárul az év végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankjegymegújítási programja, amely öt esztendő alatt ment végbe. Ebben az időszakban 900 millió megújított bankjegyet gyártottak le, és 350 millió régit vontak be.

Az új bankjegyek biztonsági elemeinek azonosítására egy készült el az androidos eszközökre letölthető Forint App. Ennek két funkciója van,

  • egyrészt a forint bankjegyek előoldaláról készített fénykép segítségével lehetőséget biztosít azok valódiságának vizsgálatára,
  • másrészt az egyes forint bankjegy címletek hátoldali képéhez kapcsolódó kiterjesztettvalóság-élményt nyújt.
©

Készítői szerint a ForintApp nem hasonlítható össze más hasonló alkalmazásokkal, mert nem egyszerű képfelismerést, hanem a jegybank szakértőivel közösen fejlesztett egyedi algoritmust használ.

A jegybank ugyanakkor figyelmeztet, hogy az ingyenes program nem helyettesíti a professzionális bankjegyellenőrző berendezéseket, így amennyiben egy forint bankjegy valódiságát érintően a felhasználóban bizonytalanság merül fel, úgy bármelyik postahivatalban és bankfiókban vagy az MNB lakossági pénztárában célszerű ellenőriztetni azt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Végre felújítják a régóta elhanyagolt budai Malom-tó környezetét

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Nyugdíjas orvosok foglaltak el egy bezárt kórházat Olaszoszágban - videó

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony