szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mióta a fejlesztők széles körben elérhetővé tették, hogy a weboldalak is küldhessenek értesítéseket, egyre káoszosabb a helyzet a böngészőkben. Erre reagál a Chrome böngésző következő verziójával a Google.

Egyre több van azokból az értesítésekből, melyekkel a weboldalak bombázzák a felhasználókat. A Chrome 80-as verziójának hamarosan érkező asztali számítógépes és mobilos kiadásába ezért kerül be a Quiet UI nevű újdonság, amit a Beállítások menüpontban kapcsolhat majd be, aki szeretné elérni, hogy a weboldalak ne küldözgessenek neki értesítéseket. Jó hír, hogy a legtöbbeknek még csak bíbelődniük sem kell majd az újdonság beállításával: automatikusan bekapcsolódik majd az értesítésblokkolás azoknál, akik eddig is előszeretettel utasították el a weboldalak vonatkozó engedélykéréseit.

Emellett a Chrome automatikusan kikapcsolja majd az értesítéseket a weboldalaknál, melyeken a felhasználók jelentős része egyébként is deaktiválni szokta a lehetőséget.

A fejlesztők az értesítések méretén is változtattak, a felugró buborékok a Chrome új verziójában már kevésbé zavaró formában tűnnek fel.

Az újdonságot tartalmazó Chrome 80 február 4-én érkezik majd meg frissítés formájában a számítógépekre és telefonokra.

Ha máskor is tudni szeretne a Chrome új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!