Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Új kényelmi szolgáltatást vezetett be a Wizz Air. Aki kéri, annak légitársaság rendszere maga végzi el a kezdő légi utasok számára gyakran körülményesnek számító online utasfelvételi procedúrát.

Mivel a klasszikus szóhasználatban repülőjegynek nevezett papír beszállásra nem jogosít, csak a beszállókártya, ezért annak beszerzése alapvető fontosságú az utazás megkezdéséhez. Az utasfelvételre nyitva álló idősáv légitársaságonként különbözik, a Wizz Airnél a járat menetrend szerinti indulását megelőző 48 órában van mód a beszállókártya átvételéhez szükséges procedúra elvégzésére.

Az már sok éve általánosnak számít, hogy a beszállókártyát nem kell kinyomtatni – elég csak digitális formában, telefonon tárolni és bemutatni –, beszerzése azonban otthoni feladat maradt. Ezt teszi feleslegessé a Wizz Air automatikus utasfelvétel (auto check-in) nevű új, fizetős szolgáltatása. Aki a repülőjegy lefoglalásakor vagy később bármikor (legfeljebb 4 órával a járat indulása előtt) hozzáadja foglalásához az automatikus utasfelvételt, annak ezután csupán annyi a dolga, hogy megjelenjen a repülőtéren. A becsekkolást ugyanis a légitársaság rendszere a járat menetrend szerint indulása előtt 50 órával automatikusan elvégzi, majd a beszállókártyá(ka)t kiküldi az utas által megadott e-mail-címre.

A Wizz Air szerint az automatikus utasfelvételre minden repülőtéren van mód, ahol elérhető a "sima" online becsekkolás. Díja szerkesztőségünk londoni járatra vonatkozó próbafoglalása szerint 500 forint.

A pénzt a Wizz Air visszatéríti járattörlés esetében, illetve annak is, aki a menetrend szerinti indulási időpontnál több mint 14 nappal korábban módosította az utazási tervét a WIZZ Flex lemondás használatával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Ausztria is döntött a Szputnyik importjáról

Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk

Vágó István: Nem az oltások ellen, hanem a megbízható oltások mellett kampányolunk