szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Leállítják a HVTN 702 oltás klinikai próbáit.

Abbahagyták a HIV-vakcinával kapcsolatos klinikai vizsgálatokat, mivel bebizonyosodott, hogy nem nyújt védelmet az AIDS-et okozó vírus ellen, írja a CNN.

A HVTN 702 vakcina klinikai próbáját a National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) végezte Dél-Afrikában.

"A HIV-oltás elengedhetetlen a globális világjárvány leküzdéséhez, és azt reméltük, hogy ez a vakcina működni fog, de sajnos nem így lett

 – mondta Anthony Fauci, a NIAID igazgatója.

A kísérletet 2016-ban kezdték 14 dél-afrikai helyszínen, közel 5500, szexuálisan aktív életet élő, 18-35 év közötti HIV-negatív nőn és férfin. A kutatók hangsúlyozták, hogy az oltás nem tartalmazott HIV-vírust, így nem fertőztek meg senkit a kísérletek során.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának tudományos eredményeket is bemutató Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!