szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az androidos készülékek üzenetküldőjének fejlesztői a jelek szerint egy végpont-végpont közti titkosítás bevezetésén dolgoznak.

Az androidos készülékeken régóta a Messages (Üzenetek) nevű alkalmazás az alapértelmezett üzenetkezelő, ezzel küldhetők és fogadhatók SMS-ek, MMS-ek is. A szolgáltatás a régi üzenetformátumoknál fejlettebbet is kezel, az úgynevezett RCS-re (Rich Communication Services) régóta az SMS és a MMS utódjaként hivatkoznak.

Erősítheti a hivatkozási alapot, ha az RCS-ekkel már megoldható lesz a végpont-végpont közti titkosítás. A 9to5Google szúrta ki a Messages 6.2-es, fejlesztői verziójában ennek nyomait.

Hogy a nyilvános verzióba mikor kerül bele a fejlesztés, azt egyelőre nem tudni. De hogy bele fog, azt az aktuális trendek alapján biztosra vehetjük.

A kód alapján a felhasználóknak jó internetkapcsolattal kell rendelkezniük, hogy a biztonságos üzenetküldés működjön, hiszen ez csak a fejlettebb, RCS-rendszerben elküldött üzenetek esetében lesz így. Amennyiben a jel gyenge, a rendszer felajánlja, hogy hagyományos SMS-ben vagy MMS-ben is elküldi az üzenetet, ugyanakkor felhívja a felhasználó figyelmét arra, hogy ezek nincsenek titkosítva.

Ha máskor is tudni szeretne a Google újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

Videón is látható, ahogy egy Ford Mustanggal tetőre borulnak Nyíregyházán

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben

Tavaly is BMW-s ország voltunk, legalábbis az internetes keresésekben