szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi, mesterséges intelligencia alapú alkalmazással egyedi módon emelhetjük ki a videóban szereplő személyeket, tárgyakat, ráadásul mindezt valós időben tehetjük.

Akár 1080p-s videókon, valós időben alkalmazhatók különféle effektek az iOS-es Vochi Video Effects alkalmazásban, köszönhetően az app mögött álló, a számítógépes látáson alapuló videoszegmentációs algoritmusoknak. Hogy mennyire komoly dologról van szó, azt a fejlesztők egy példával világítják meg: míg egy átlagos mozgástervező nagyjából négy órát tölt el egy 15 másodperces videó ilyesfajta effektezésével, addig a Vochi alkalmazásnak ehhez éppen 15 másodpercre van szüksége.

©

A felhasználók keverhetik a különféle stílusokat, játszhatnak az eltérő effektek bevetésével, akár személyek, akár tárgyak vonatkozásában. A Motion effekttel például kiemelhető a mozgás, a Glitch a választott objektumra irányítja a szemlélő figyelmét, a Clone pedig egy kicsit megbolondítja a videót.

Az alkalmazás ingyen letölthető az App Store-ból, azonban az ingyenességnek ára van, méghozzá a korlátozott képesség. Aki teljes egészében kihasználná az alkalmazás tudását, annak havi 2290 forintot kell áldoznia rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!