szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igencsak megizzadhattak az Amazon Web Services szerverei és szakemberei, amikor februárban egy igen jelentős méretű DDoS, vagyis túlterheléses támadást indítottak a szolgáltatás ellen. Az esetről most adott ki tájékoztatást a cég.

Az eddig legsúlyosabb túlterheléses (DDoS) támadást szenvedte el nemrég az Amazon Web Services (AWS) – derült ki a cég által szerdán közzétett, 2020 első negyedévére vonatkozó jelentéséből. A támadás során a legnagyobb adatforgalom 2,3 Tbps volt, ami egyúttal az ilyen támadásoknál rögzített eddigi legnagyobb is – írja a ZDNet.

Legutóbb 2018 márciusában jegyezhettünk fel rekordot, akkor egy amerikai webáruházra zúdítottak a hackerek 1,7 Tbps forgalmat. Alig egy hónappal korábban a GitHub ellen indítottak hasonló akciót, az akkori csúcs viszont "csak" 1,35 Tbps volt.

Az AWS-t érintő februári támadás egy úgynevezett reflexiós támadás volt. Egy ilyen akció során a támadás forrását el tudják rejteni a hackerek. Mindez úgy lehetséges, hogy a túlterheléshez egy harmadik fél sebezhető szerverét használják fel, hogy azon keresztül nagy mennyiségű adattal bombázzák az áldozat IP-címét – részletezi a CloudFlare. Az első ilyen megoldást 2016-ban regisztrálták, az utolsót viszont valószínűleg nem most.

A felhőszolgáltatást ért támadást a kibertámadások ellen fejlesztett AWS Shield tompította. Az Amazon azt nem árulta el, hogy a Web Services mely részét támadták meg, és azt sem, mi lehetett a hackerek célja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

27 éve fogant, most született meg egy kislány

27 éve fogant, most született meg egy kislány

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból

Szájer lebukása felgyorsíthatja a Fidesz kilépését a Néppártból