szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google egy új gombbal kísérletezik, amellyel könnyebben lecserélhetnénk a Google-fiókunkhoz tartozó profilképünket.

A jelek szerint több apró, de igen hasznosnak tűnő fejlesztésen is dolgoznak most a Google-nél. Az ilyen, felhasználóknak még nem elérhető, de már tesztelés alatt álló újdonságokat szokta Jane Manchun Wong megszellőztetni. Nemrég két ilyen érdekességet is kiszúrt: az egyiket a Google Térkép kapná meg, a másikat pedig a Fotók nevű szolgáltatás – írta meg az Android Police.

Wong Twitterre felkerült bejegyzése szerint a Google-nél csináltak egy új, Set profile picture (magyarul valószínűleg: profilkép beállítása) feliratú gombot a Fotók alkalmazásához. Ez a rólunk készült képeknél jelenik meg. Ha rányomunk, a rendszer profilképként állítja azt be a Google-fiókunkhoz.

Bár arra most is adott a lehetőség, hogy a Fotókon található képek közül válasszunk magunknak profilképet, ennek beállítása nem túl felhasználóbarát, a gombbal viszont az egész folyamatot jelentősen leegyszerűsítheti a Google.

Hogy az új funkció mikor érkezik meg az applikációba, vagy megérkezik-e egyáltalán, nem tudni. Az viszont szinte biztos, hogy az androidos és az iOS-es felhasználók is megkaphatják: már csak azért is, mert Wong az iPhone-os appból mutatott képernyőképet, és nehéz azt elképzelni, hogy egy ilyen fejlesztés ne kerülne bele az androidos verzióba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!