szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban már hallhattunk arról, hogy az Apple egy új iMacet fejleszt. A Geekbenchre felkerült referenciaértékek megerősítik ezt a hírt.

Megjelent a Geekbenchen egy eddig ismeretlen iMac, ami alátámasztja a korábbi vonatkozó híreket. Az is kiderült, hogy egy Intel Core i9-10910 CPU-t fog tartalmazni. A Geekbench-adatokat az egyik felhasználó osztotta meg a Twitteren. A készülék AAPJ1851.1 modellszámon szerepel és MacOS 10.15.5-öt futtat. A már említett processzor mellett 32 GB DDR4 RAM-ot tartalmaz.

A tízmagos processzornak 20 MB-os L3 gyorsítótára van, és az alapmodelltől (Core i9-10900) a 3,6 GHz-es (4,7 GHz-re húzható) órajel különbözteti meg. A Tom's Hardware értesülése szerint ez egy 95 wattos processzor, és exkluzivitása van a közelgő iMac modellre. Ennek az oka, véli a portál, költségtényező lehet. A Core i9-10910 valószínűleg újrahasznosított szilíciumot használ, ami nem felel meg a Core i9-10900K követelményeinek, viszont olcsóbbá teheti a még nem bejelentett gép gyártását.

Arról is hallani, hogy az új gépben egy AMD Radeon Pro 5300 grafikus kártya is helyet kaphat, igaz, még ezt sem jelentették be.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ellopta a kórházi liftre kapott pénzt, felfüggesztett börtönt kapott

Ellopta a kórházi liftre kapott pénzt, felfüggesztett börtönt kapott

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

ENSZ: A fehérorosz rendőrség aránytalan erőszakot alkalmaz

A járvány történelmi, a vártnál nagyobb pofont adott a magyar gazdaságnak

A járvány történelmi, a vártnál nagyobb pofont adott a magyar gazdaságnak