szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha zenei klipek, akkor YouTube – ennek szeretne véget vetni a Facebook.

A Facebook megtalálta a módját, hogy ő is részt vegyen a videoklipek bemutatásában és terjesztésében, vagyis abban a folyamatban, ami miatt jelenleg elsősorban a YouTube-ra lépnek fel az emberek. Mindezt a TechCrunch kezébe került bizonyítékok alapján tudni.

A Facebook régóta csatározik a YouTube-bal, hogy nagyobb részt hasítson ki az online videózás piacából, ám a zenei klipek terén mindeddig falakba ütköztek. Ennek eredménye, hogy a szolgáltatáson inkább csak megosztva, beágyazva találni ilyen tartalmakat, a közvetlen feltöltésre érthető okok miatt nincs lehetőség.

A kikerült e-mail tanúsága szerint az oldal elejét vette a problémáknak, és megoldotta, hogy hamarosan saját platformján is debütálhassanak az előadók videós újdonságai. A felvételeket minden esetben a formáció hivatalos Facebook-oldalán át lehet majd terjeszteni, nagyjából úgy, ahogy egy akármilyen másik videót feltölt az ember.

Az újdonságot augusztustól tervezik bevezetni, de első körben csak az amerikai felhasználók találkozhatnak vele. Ha viszont beválik, gyanítható, hogy a Facebook az egész világra szeretné majd kiterjeszteni. A közösségi oldalnak egyébként nem ez az első zenei projektje: a jogtiszta forrású dalokat az Instagramon közzétett Történetekhez (Stories) is fel lehet használni, igaz, ez a funkció nálunk továbbra sem elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szijjártó megszólalt Fehéroroszországról: A keleti partnerséget félti az EU döntéseitől

Szijjártó megszólalt Fehéroroszországról: A keleti partnerséget félti az EU döntéseitől

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Nem hozza Európába a Ford a Broncót

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját

Technikai hibák sora nehezítette az állami informatikai képzés záróvizsgáját