szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google tulajdonában lévő navigációs app már világszerte ismeri a vasúti átkelőket, sőt riasztásokat is küld azokról.

A Waze navigációs app mostantól mindenhol érzékeli és értesítéssel jelzi is a közút és a vasút találkozását. A Google tulajdonában álló Waze évek óta tartó kérlelgetés után lépte meg a fejlesztés nemzetközi kiterjesztését, miután az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Ügynökség (National Transportation Safety Board, NTSB) is többször jelezte, építsék be a funkciót.

A vasúti átjárókban ugyanis a világ szinte minden részén rengeteg baleset történik.

A Waze által végzett módosítás a Google Térképben még nem elérhető. (Egyébként az Apple térképszolgáltatásában sincs ilyesmi.) Mivel azonban a program a Mapshez hasonlóan Google-tulajdonú, a keresőcég talán a másikban is élesíti majd.

A vasúti átjárók érzékelése egy világszerte bevezett funkciónak köszönhetően valósul meg, és a magyarországi közlekedők is használhatják, ha letöltik és telepítik mobileszközükre a Waze-t. A funkció használata nem kötelező, a szoftver beállításai közt (a Térkép megjelenése, Jelentések majd a Vasúti átjáró menüpontra lépve) bármikor kikapcsolható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

1629 új fertőzöttet diagnosztizáltak Romániában

A Bayern München nyerte a Szuperkupát

A Bayern München nyerte a Szuperkupát

Szasa Filipenko: Nem lep meg, hogy Orbán és Lukasenka barátok

Szasa Filipenko: Nem lep meg, hogy Orbán és Lukasenka barátok