szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már az év elején sor került némi karcsúsításra a Mozillánál, s most újabb szervezet-átalakításról kaptunk hírt, ezúttal viszont jóval több alkalmazottjától válik meg a cég.

A Firefox böngésző mögött álló Mozillát sem kímélték a koronavírus-járvány gazdasági hatásai, és az év elején elküldött dolgozók után most újabb munkavállalóktól válnak meg. 250 alkalmazottnak kell most új munkahely után néznie.

A Softpedia a Mozilla hivatalos blogjában közzétett bejegyzést idézi. Ebben Mitchell Baker vezérigazgató kitér arra, hogy társaságukat is súlyosan érintette a globális egészségügyi és gazdasági válság, és új módszereket kell találniuk arra, hogy öt kulcsfontosságú elemre összpontosítsanak, amelyek elősegíthetik az új szervezet hatékonyabb működését. Ez a bizonyos öt elem a termék, a gondolkodásmód, a technológia, a közösség és a közgazdaságtan. Konkrétumot, így a Firefoxot a Mozilla nem említi, persze a böngésző több említett kategóriába is beleillik.

A Mozilla arra törekszik, hogy új bevételszerzési módszereket találjon, és a nemrégiben bejelentett Mozilla VPN mindenképpen része ennek a tervnek, viszont az is kétségtelen, hogy a cég nevéhez kapcsolódó legfontosabb termék a Firefox böngésző. Ez utóbbival kapcsolatban viszont nem túl rózsásak a kilátások, miután a Microsoft megújult, Chromium-alapú Edge böngészője a dobogó harmadik fokára tolta le a Firefoxot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

Íme, magyarul Amanda Gorman verse, amellyel ellopta a show-t Joe Biden beiktatásán

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra

64-en haltak meg a koronavírustól vasárnapra