szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feltámad a már halottnak hitt BlackBerry márka egy új vállalattal a háttérben. Jövőre érkezhet az egyesült Államokba és Európába egy 5G-s, fizikai billentyűzettel szerelt okostelefon.

A TCL Communications volt az utolsó cég, amelyik a BlackBerry márkájú telefonokat gyártotta. Mindezt a BlackBerry Ltd. engedélyével tette, amely a mai napig mobil biztonsági szolgáltatásokat nyújt. A TCL-es megállapodás 2020 februárjában vesztette érvényét, és úgy tűnt, nem lesz többé BlackBerry telefon.

Most viszont kiderült, hogy az amerikai székhelyű OnwardMobility vállalat a BlackBerryvel és a Foxconn Technology Group leányvállalatával, a FIH Mobile-lal együttműködve új BlackBerry márkájú 5G-s, androidos, fizikai billentyűzetes telefon kiadását tervezi. Az OnwardMobilitynek hasonló jogosultsága lett, mint anno 2016-tól a TCL-nek, így tervezhet, fejleszthet és forgalmazhat BlackBerry márkájú telefonokat. Az OnwardMobility Észak-Amerikában folytatja a BlackBerry okostelefonok terméktervezését és piacfejlesztését, és az FIH Mobile szigorú iránymutatások alapján tervezi és gyártja a BlackBerry eszközöket az alkatrészek, eszközök és az ellátási lánc integritásának biztosítása mellett.

©

„A BlackBerry örömmel veszi tudomásul, hogy az OnwardMobility fizikai billentyűzettel szállít BlackBerry márkájú 5G-s okostelefont, amely kihasználja a márkához kapcsolódó magas szintű bizalmi és biztonsági követelményeket. Örülünk, hogy az ügyfelek megtapasztalhatják az új BlackBerry 5G okostelefon vállalati és kormányzati szintű biztonságát és mobil produktivitását” – mondta John Chen, a BlackBerry ügyvezető elnöke és vezérigazgatója.

Mindez tényleg jól hangzik, viszont kérdés, akar-e majd valaki BlackBerry telefont 2021-ben, amikor szinte már mindenki megszokta a nagy érintőképernyős okostelefonokat, nem is beszélve az egyre nagyobb számban megjelenő összehajtható eszközökről. A jövő fogja megadni a választ e kérdésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával

Elképzelhető, hogy nem újítja meg szerződését az Európai Bizottság az AstraZenecával

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek