szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ sok országában életbe lépett home office miatt nehezebbé válhat a rendes munkaidő és a magánélet közti egyensúly betartása. A Vivaldi újítása részben ezért készült.

Elkészült és már tölthető a Vivaldi nevű asztali böngésző 3.3-as főverziója, melynek egyik érdekesebb újítása, hogy bármikor szüneteltethető vele a munkamenetet: a Break Mode névre keresztelt funkció az aktiváláskor egyrészt némítja a weblapon futó videókat, másrészt elrejti a programban megnyitott lapokat. A funckiót az URL-sáv melletti bal gombbal lehet be-, illetve kikapcsolni.

A fenti újdonságot különösen azok tudják majd értékelni, akik a koronavírus-járvány nyomán bevezetett home office-ban töltik munkaidejüket, és úgy érzik: akkor is munkával foglalkoznak, amikor már rég mással kellene. A fejlesztés tehát egyfajta kezelésnek is beillik: segíthet megtalálni a magánélet és a munkaidő közti egyensúlyt. De persze azoknak is jól jöhet, akik csak kevesebbet ülnének a számítógépük/laptopjuk előtt.

A 3.3-as Vivaldi más remek funkciókat is kapott. Ezek közé tartozik a privát böngészőablakok könnyebb megkülönböztethetősége, azokat ugyanis más háttérszínnel is megnyithatják a netezők. (A böngészőben alapértelmezetten sötétlilában láthatók ezek az oldalak.) Egy másik hasznos fejlesztés pedig a már megnyitott lapokhoz kapcsolódik: a fő domén mostantól vastagabban jelenik meg az URL-mezőben, hogy a felhasználó lássa, valóban ott jár-e, ahova lépni akart.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

33 ezerszer figyelték meg, hogy fűbe harap a marha – megfejtették az ízlését

Angolul tanult volna, de miniszterelnök lett a japán kabinetfőnökből

Angolul tanult volna, de miniszterelnök lett a japán kabinetfőnökből

Társasági ember? Bizonyára nem kevés az önbizalma

Társasági ember? Bizonyára nem kevés az önbizalma