szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bob Diachenko kiberbiztonsági szakértő szerint egy rosszul beállított szerver miatt rengeteg Razer-ügyfél adatai kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Nem árt óvatosnak lennie annak, aki mostanában a Razertől vásárolt valamit. Bob Diachenko kiberbiztonsági szakértő szerint ugyanis a cég rosszul állította be az egyik Elasticsearch szerverét, ami azt eredményezte, hogy az azon tárolt érzékeny ügyféladatok nyilvánosan is elérhetőek voltak.

Az ArsTechnika beszámolója szerint az információk augusztus 18-a óta voltak elérhetők, és akár 100 ezer vásárlót is érinthetnek. A rossz szerverbeállítás miatt olyan adatok váltak nyilvánossá, mint a teljes név, az e-mail-cím, telefonszám és a szállítási cím is. A Razer szerint jelszavak és a bankkártyákhoz tartozó adatok nem kerültek nyilvánosságra.

Diachenko szerint három hétbe telt, mire a vállalat orvosolta a problémát, ez idő alatt pedig többször is megpróbálta felvenni velük a kapcsolatot. Végül szeptember 9-én sikerült kívülről elérhetetlenné tenni az adatokat. Ettől függetlenül érdemes a szokásosnál is körültekintőbben eljárni, ha egy e-mailt kap valaki a Razertől, könnyen lehet ugyanis, hogy hackerek akarnak adathalász módszerekkel még több információt kihúzni az érintettekből.

A cég elnézést kért minden ügyfelétől, és megköszönte a kiberbiztonsági szakember munkáját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Még ezen a héten elindul a Telex

Még ezen a héten elindul a Telex

Valami közbejött, mégsem repül 18 kilométer magasra a SpaceX Csillaghajója

Valami közbejött, mégsem repül 18 kilométer magasra a SpaceX Csillaghajója

Akkora homokvihar volt Norfolkban, hogy betemette az autókat

Akkora homokvihar volt Norfolkban, hogy betemette az autókat