szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Adobe megvillantotta a Photoshopba érkező új funkciót, mellyel az égboltot és rajta a felhők szerkeszthetők gyorsan, kényelmesen.

Az Adobe az október második felében elrajtoló Adobe Max fejlesztői konferencia kedvcsinálójaként mutatta meg a Photoshop új "égboltszerkesztőjét". A működéséről egy videót is készített a cég, amelyből kiderül, hogyan kell majd használni a fejlesztést, no és a látványos eredmény is megtekinthető.

A videó alapján ha megvan, hogy melyik képet szeretnénk szerkeszteni, csak ki kell választanunk az Edit (Szerkesztés) menübe bekerülő Sky Replacement menüpontot, majd kiválasztani, hogy milyen felhőt/felhőket szeretnénk megjeleníteni a képen. A mesterséges intelligencia ezek után úgy illeszti össze az elemeket, hogy első ránézésre nagyon nehéz megmondani, hogy a valóságot látjuk, vagy egy manipulált felvételt. Már csak azért is, mert a háttér változásával az algoritmus az előtér színén és fényein is változtat.

Alapértelmezés szerint több felhő közül is választhatunk, ezeket pedig tetszés szerint szerkeszthetjük: csak egy részét tesszük rá a képre, esetleg belenagyítunk vagy állítunk a színmélységen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Motorosok haltak meg egy Dusnoknál történt balesetben

Veszedelmesebbek az egyiptomi csípőszúnyogok a mesterséges fények miatt

Veszedelmesebbek az egyiptomi csípőszúnyogok a mesterséges fények miatt

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét

Mészárosnak jó oka van arra, hogy saját cégére bízza személye és vagyona védelmét