szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy évvel ezelőtt nyújtotta be szabadalmát a Huawei, amelyben azt taglalja, hogyan lehet teljesen vezeték nélkül, távolról és automatikusan feltölteni egy eszközt, például egy telefont.

A Huawei szabadalmában egy lézertechnológiáról van szó, amelynek egyelőre még nincsen neve, viszont igazi innovációt jelent a töltéstechnikában. A telefonok kijelzőméretének növekedésével egyre inkább előtérbe kerül a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési idő, illetve az, hogy ha már mindenképpen tölteni kell az akkumulátort, akkor legalább legyen kényelmes és biztonságos ez a folyamat.

A Huawei éppen arra fókuszált szabadalmában, hogy ha nyilvános helyen történik a töltés láthatatlan sugarakkal, az ne jelentsen kockázatot az ott tartózkodók számára. A szabadalmaztatott megoldás – írja a Pocketnow – egy biztonsági mechanizmust tartalmaz, amelyik érzékeli az emberi vagy akár állati szemeket a töltés útjában, és ekkor felfüggeszti a töltési folyamatot.

©

Egyébiránt a technológia lehetővé teszi, hogy kompatibilis eszközökkel rendelkező felhasználók egyetlen vezeték nélküli modullal töltsék készülékeiket, elég, ha ugyanabban a szobában vannak. Ráadásul az eszközök automatikusan töltődnek, azaz nem is kell figyelni az akkumulátor töltöttségét.

A technológia kicsi adó- és vételi kapacitása ideális közepes és nagy távolságú vezeték nélküli áramátvitelhez számos mobil eszköz számára, a telefonoktól a laptopokon és tableteken át egészen a drónokig. A lézeres töltési technológia otthoni, kereskedelmi vagy irodai környezetben is alkalmazható, a legjobb, ha a töltőmodul az egész helyiségre rálát. Persze egyelőre csak egy szabadalomról van szó, és a hivatalos bevezetésről nincsen információ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Válaszol a betegek kérdéseire, sőt már egy orvosegyetemi vizsgán is átment a pécsi egyetem új chatbotja

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?

Mi köze a pestisjárványnak az ingyenes színházhoz?