szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A játékkal azok is jól szórakozhatnak, akik szeretnék megérteni a Rubik-kocka logikáját.

Egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett robotnak csupán 0,38 másodpercre volt szüksége, hogy kirakja a Rubik-kockát. Bár az ember ilyen gyors nem lehet, egy kis gyakorlás sosem árt. És ehhez már a kockára sincs szükség.

©

A Rubik’s Cube Explorer nevű oldal nem csak azoknak nyújt szórakozást, akik játszani szeretnének a kockával, hanem azoknak is, akik meg akarják ismerni Rubik Ernő találmányát. Az oldalon egy demó fogadja a felhasználót, ami röviden bemutatja, milyen részekből épül fel a kocka. A játék egyszerű: az egérrel arra a területre kell kattintani, amit szeretnénk elforgatni, majd a megfelelő irányba el is kell mozdítani az egeret.

A menük segítségével változtathatjuk a kinézetét is: a Styles segítéségével átlátszóvá tehetjük, a Cubelets-nél pedig a kocka különböző részeit emelhetjük ki az egészből. A Labels beszámozza a kis kockákat, a feliratok pedig megmutatják, melyik az első és a hátsó oldal, így sosem tévesztjük el a nézetet.

A Rotate gombbal elforgathatjuk a kockát, a Realign pedig az eredeti pozícióba állítja vissza. Az igazi játékosoknak a Shuffle menüpontot ajánljuk, ami automatikusan összekeveri a kockát, egészen addig, amíg újra rá nem kattintunk. Az Undóval a lépések egyesével vonhatók vissza, így az összekeverés után a kezdők azt is végigkövethetik, milyen lépésekkel lehet kirakni a Rubik-kockát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán kijelentése miatt az ombudsmanhoz fordult nyolc civil szervezet

Orbán kijelentése miatt az ombudsmanhoz fordult nyolc civil szervezet

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Nem jött be az ötlet: fél év után lehúzza a rolót a mobilos Netflix, a Quibi

Nem jött be az ötlet: fél év után lehúzza a rolót a mobilos Netflix, a Quibi