szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy olyan változás érkezik a dalfelismerő alkalmazásba, amellyel az Apple megmutatja, nem csak magára gondol, és nagy riválisa, a Google felé tesz egy gesztust.

Már 12 év telt el azóta, hogy az egyik legnépszerűbb alkalmazás, a dalfelismerő Shazam megjelent iPhone-ra. Tulajdonképpen nem véletlen, hogy az Apple is szemet vetett rá, és 2017 decemberében be is jelentette vásárlási szándékát. Egy ilyen óriási tranzakció azonban nem történik egyik pillanatról a másikra, úgyhogy végül 2018 őszén került pont a bevásárlási ügy végére, a Shazam azóta az Apple tulajdona.

Mindezek után nem érte váratlanul a felhasználókat, hogy az azonosított dal lejátszására az Apple Musicot kínálta fel a rendszer, azonban ez hamarosan megváltozhat. A Shazam legutolsó frissítése ugyanis lehetővé teszi, hogy ne csak az Apple Music, hanem a YouTube Music is közvetlenül elérhető legyen, azaz nem kell a felhasználónak manuálisan megkeresnie ezt a szolgáltatást, ha mondjuk itt szeretné meghallgatni az azonosított dalt.

©

Érdekes viszont – jegyzi meg az Android Police –, hogy a YouTube Musicra mutató link csak azután jelenik meg, miután a felhasználó azonosított egy dalt, azaz ha visszamegy a könyvtárába, csak az Apple Music opció jelenik meg. Ezzel együtt gesztusértékűnek tekinthető, hogy a cupertinóiak a Google-t (YouTube Music) is bevonták a Shazamba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

Kellene még némi segítség az öt unokát nevelő nagyszülőknek

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

A hazugságvizsgáló és ami mögötte van – illetve ami mögötte lesz

Távozásra szólították fel a járványszabályokat megszegő cseh egészségügyi minisztert

Távozásra szólították fel a járványszabályokat megszegő cseh egészségügyi minisztert