szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Északnyugat-Angliában található népszerű kirándulóhely, a Lake District lehet a világ első olyan – rengeteg tónak otthont adó – hegyvidéke, ahol a hegyimentők jetpacket húznak a hátukra.

Az elmúlt években több videó is készült emberekről, akik hátukra erősített – és természetesen erre a célra kifejlesztett – rakétáva/szerkezettel emelkedett a magasba. Volt már rá példa, hogy így repülték körbe az amerikai Szabadság-szobrot, és olyan is, hogy Dublin felett körözött valaki. Ezúttal az Egyesült Királyságban húztak fel egy ilyen ruhát, ám a légiparádézásnál valamivel fontosabb célból.

A CNN arról ír, hogy az Északnyugat-Angliában található népszerű kirándulóhely, a Lake District lehet a világon az első hely, ahol egy hegyimentő használhatja majd a munkája soán. A Great North Air Ambulance Service (GNAAS) azt állítja, egy 25 perces út ezzel a szerkezettel 90 másodperc alatt megtehető. Mindez különösen fontos, a terület ugyanis dombos, így idő kell, mire eljut a segítség a megfelelő helyre.

Az eszköz tesztjét egy éven át szervezték, végül szeptember 15-én került rá sor. A készüléket Richard Browning, a ruhát gyártó Gravity Industries vezetője öltötte magára.

Andy Mawson, a GNAAS vezetője arról beszélt, hogy egészen a tesztig nem tudták, hogyan fog működni a gyakorlatban a felszerelés, de a bemutatótól szó szerint leesett az álluk.

Hogy miként tudnak majd vele beteget menteni, azt egyelőre nem tudni, a technológiát egyelőre a hagyományos mentés kiegészítéséhez használják majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

A TikTokról is kiszorítják a QAnon nevű szélsőséges mozgalmat

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

ITM: Belső vita van a Színművészetin, oldja meg a szakma

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon

Közel hatvanmillió forintnyi kábítószert foglaltak le a rendőrök egy buszon