szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új, PlayStation 4 konzolokra készült témát ad ki a Sony. Az ingyen tölthető tapéta a Black Lives Matter nevű mozgalmat népszerűsíti, a téma használatával ennek támogatását lehet kifejezni.

Black Lives Matter
Hónapok óta folynak a zavargások az USA-ban és több más országban az elharapózott rendőri brutalitás és az intézményes rasszizmus miatt. Az afroamerikaiakkal való egyenlő bánásmódért küzdő radikális mozgalom, a Black Lives Matter égisze alatt zajló tüntetések azt követően erősödtek fel, hogy amerikai rendőrök intézkedés közben megöltek több, fegyvertelen afroamerikait. A legfrissebb fejleményeket cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Új, ingyenes kozmetikai elemet adott ki PlayStation 4 rendszerekre a Sony; a téma meglepetésre az utóbbi hónap egyik legfontosabb társadalmi ügyét, a rasszizmus ellen tiltakozó Black Lives Mattert népszerűsíti/támogatja. A tapéta ennek megfelelően fekete színű, és a mozgalom öklöt formáló logója is rajta van.

Az ingyenes elemet a PlayStation-konzolok áruházából tölthetik le a felhasználók (a weben ide kattintva), majd a gép témabeállításai közt aktiválhatják azt. A téma statikus, vagyis nem mozog, és nem is változik – aki viszont letölti, örökre megtarthatja. A témával a Sony szerint bárki fejezheti a mozgalom iránti szimpátiáját, azzal való egyetértését. Igaz, ezt rajta kívül legfeljebb a meghívott barátai fogják látni.

A Black Lives Matter mozgalom neve akkor vált széles körben ismertté, miután néhány hónapja több, védtelen afroamerikait is lelőttek, illetve bántalmaztak az amerikai rendőrök. A hatóság egyik ilyen brutális fellépése közben halt meg a 46 éves George Floyd is. A férfi halála előbb Minneapolisban, majd a világszerte tüntetéseket, illetve nemzetközi felháborodást váltott ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Egészségügyi jogviszony: két hónappal később lép hatályba az átalakulás

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Hogyan fog kinézni az oktatás 2030-ban?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?

Mennyiért vesz meg egy iPhone-t az Apple?