szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy időbe beletelhet mire minden felhasználóhoz megérkezik a Windows 10 már kiadott frissítőcsomagja, de aki megkapja, annak megéri mielőbb feltenni: ezúttal nemcsak biztonsági frissítéseket tartalmaz, hanem funkció- és megjelenésbéli újításokat is.

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy tavasszal és ősszel érkezik a Windows 10-hez egy-egy nagyobb frissítőcsomag. Ezúttal sincs ez másként, a Microsoft kedden kiadta a 2020. októberi Windows-frissítést, és ahogy azt szintén megszokhattuk, ezúttal is inkább egy javítócsomagról beszélhetünk, mintsem a rendszer feje tetejére állításáról, de azért találni benne néhány érdekes változást.

Az egyik ilyen, talán a leginkább szembeötlő, az új Start menü. Az alkalmazások ikonjai sokkal egységesebb és letisztultabb képet mutatnak, melynek köszönhetően a népszerű Windows-elem használata kényelmesebbnek, kellemesebbnek ígérkezik.

Egy másik, gyakorlati szempontból sokkal fontosabb változás, hogy a Microsoft megváltoztatta a jól ismert Alt + Tab billentyűkombináció működését. Eddig ha ezt használtuk, a Windowson belül a futó programok között váltogathattunk, mostantól viszont az Edge böngésző nyitott lapjai között mozoghatunk vele. Szerencsére a redmondi cég gondolt rá, hogy az újdonság nem mindenkinek fog tetszeni, így szükség esetén visszaállíthatjuk az eredeti rendet.

A Windows 10-be bekerült egy olyan változás is, aminek leginkább a gamerek örülhetnek. A Microsoft mostantól lehetőséget ad rá, hogy a Windows 10 beállításai között, a Beállítások » Rendszer » Kijelző résznél egyszerűen átváltsuk a monitorunk képfrissítési rátáját is. (Az modellfüggő, hogy melyik kijelzőn mi lehetséges.)

©

Bár a Microsoft már kiadta az októberi frissítőcsomagot, előfordulhat, hogy még nem minden felhasználóhoz érkezett meg az. Hogy az ön számítógépére megérkezett-e már, azt a Beállítások » Frissítés és biztonság » Windows 10 frissítés menüben nézheti meg. (Ha még nem látja, aggodalomra semmi ok, a következő napokban, hetekben mindenki megkapja a pakkot.) Akinél már elérhető a frissítés, annak a csomag letöltése után újra is kell indítania gépét, a változások utána lépnek életbe.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

Közel 100 rendőr sebesült meg a hétvégi tüntetéseken Franciaországban

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?