szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nintendo régi zsebkamerájához – merthogy ilyenje is volt a japán gyártónak – hasonló látvány érhető el egy újonnan indult oldal segítségével. Mobilon is megy. Remek, retró hangulatú fotókat kreálhatunk vele bármely képünkből.

A Nintendo a népszerű Game Boy piacra dobása után egy Game Boy Camera (GBC) nevű kiegészítőt is készített. Az 1998-ban debütált eszközt a japán gyártó több termékére is applikálhatta a felhasználó, színes-mókás fényképeket előállítva. Tulajdonképpen olyan volt, mint egy kezdetleges Instagram. A hozzá csatlakoztatott, szintén nintendós printerrel pedig ki is lehetett nyomtatni az alkotást.

A Game Boy Camera ennek ellenére sohasem lett tömegtermék, ezért már 2002-ben (vagyis alig néhány évvel a piaci megjelenést követően) le is állították a gyártását. Aki viszont használt ilyet, vagy legalábbis látta, mire képes, az aligha felejthette el. Így történt ez a "mavica" nevű fejlesztővel is, aki most elkészítette a kamera webes változatát. Pontosabban: egy olyan oldalt hozott létre, ahol a Game Boy Camerával hasonló eredmények állíthatók elő.

A szoftver az Interstellar Selfie Station nevű app egy tovább gondolt változata. A mavica-féle kiadás előnye, hogy számítógépeken és mobilokról is működik (ehhez egyszerűen csak annyit kell tennie, hogy telefonról nyitja meg a fenti linket), előbbi esetében viszont kizárólag webkamera segítségével. A fotók betallózása sajnos egyik esetben sem megoldható, mindenképp éles helyzetben rögzített felvétellel lehet csak dolgozni. Az oldal rendelkezik néhány szerkesztőfunkcióval is: állítható például a kontraszt és a fényerő, és persze a filterek közti váltogatás is kapott egy gombot.

És mi minden készíthető vele? A Twitteren már gyűlnek a jobbnál jobb munkák:

A feltaláló szerint az oldal nem tárolja a rögzített képeket, és rejtett funkciók sincsenek. A fejlesztés használata teljes egészében ingyenes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

Tarolnak a négy évszakos abroncsok a magyar autósoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni

Már igényelhetik a szállodák az állami támogatást az elmaradt foglalásaik utáni