Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Országosnak tűnik az a probléma, amely miatt egy-egy másodpercnyi némaság zavarja meg a hanghívásokat. [Frissítve a szolgáltatók reakcióival.]

"Bocs, ezt most nem értettem." Hívásonként legalább egyszer elhangzott ma ez a mondat, amikor tesztelni kezdtük az olvasók által is jelzett hibát, amely többeknél hétfő reggeltől jelentkezik. A beérkezett jelzések, szerkesztőségünk tapasztalatai és kifejezetten tesztelési célból végzett hívásaink alapján a hiba nem lokalizálható kisebb területre, országszerte több települést is érinthet.

Cikkünk megjelenése után néhányan jelezték: észlelték a problémát, de bluetooth-os headsetjük hibájára gyanakodtak.

Egyelőre nem sikerült beazonosítanunk, hogy a probléma egy vagy több telekommunikációs szolgáltatót érint-e. Eddigi tapasztalataink alapján vegyes a kép, a Telekom, a Telenor és a Vodafone hálózata is érintett lehet. A hiba egy-egy készüléktípushoz sem köthető, okostelefonokon, hagyományos mobilokon és vezetékes telefonos hívások alatt egyaránt tapasztalható.

Kerestük a három nagy mobilszolgáltatót, egyelőre sehol nem tudtak arról, hogy gond lenne, de ígérték, utánanéznek. (Amint további információ áll rendelkezésünkre, frissítjük cikkünket.)

Frissítések

15:56 A Vodafone-nál nincs gond, közölte megkeresésünkre a cég.

16:13 A Telekom megerősítette, hogy látja a hálózatán a problémát, megkezdte az ügy kivizsgálását. A cég ügyfélszolgálatán egyelőre nem jelezték tömegesen a gondot.

17:23 A Telenor jelezte, hogy tud a problémáról, melynek a hátterében másik operátor által nyújtott szolgáltatásban bekövetkezett hiba áll.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Az apróért is lehajol a milliárdos: újabb trafikot szerzett

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak

Megvizsgálták a rekorder amerikai űrhajós vérét, érdekes eredményre jutottak