szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy véletlenül kiposztolt kép alapján kitalálta a jelszót és az Európai Unió egyik legérzékenyebb területéről folytatott videokonferenciára jutott be egy holland újságíró. A holland védelmi miniszter rendőrökkel fenyegette, de közben mosolygott.

Egy holland újságírónak sikerült belépnie az EU védelmi minisztereinek bizalmas videokonferenciájára – írja a BBC. Az újságírónak azután sikerült csatlakoznia az online megbeszéléshez, hogy a holland védelmi miniszter véletlenül közzétette a bejelentkezéshez szükséges adatokat a Twitteren. Mindössze egy szám hiányzott a hétszámjegyű kódhoz, amit gyorsan végigpróbált Daniel Verlaan, a hollandiai RTL munkatársa.

A láthatóan megilletődött techújságíró integetni kezdett, miután rájött, hogy beengedték a videokonferenciára.

– Tisztában van vele, hogy ez egy titkos konferencia? – kérdezte a riportert Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

– Igen, igen, bocsánat. Újságíró vagyok Hollandiából. Sajnálom, hogy megzavartam a konferenciát – válaszolta Verlaan, mire a konferencia résztvevői közül már többen nevettek. – Már itt sem vagyok.

– Tudja, hogy ez bűncselekmény? – kérdezett vissza Joseph Borell. – Jobb, ha gyorsan kijelentkezik, mielőtt a megjönnek a rendőrök.

A bejelentkezés hatására a konferencia résztvevői nevetni kezdtek. A hahotázástól hangos videó a Twitterre is kikerült.

Némileg ront a helyzetkomikumon, hogy a megbeszélésen az Európai Unió védelmi politikájának fontos részleteit tárgyalták, és ha egy újságíró ilyen könnyen bejuthatott, akkor nem túl jó belegondolni, hogy az Unióval konkurens hatalmaknak milyen nehéz dolga lehet, ha kémkedni akarnak. A megbeszélés után egyébként a német védelmi miniszter, Annegret Kramp-Karrenbauer azt mondta, Európa biztonsága még mindig az Egyesült Államoktól függ.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

35 milliárddal többet fizet az állam egy projektért Mészároséknak

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

Eltűnhet a Passat szedán a VW kínálatából

A szomszédban sem akar csitulni a járvány

A szomszédban sem akar csitulni a járvány