szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Míg a nyitásnál mintegy 1 millió játékos kezdett neki a Cyberpunk 2077-nek, mostanra háromnegyedüket már nem érdekli az elmúlt évek legjobban várt játéka.

A 2020-as év egyik legjobban várt játéka volt a Cyberpunk 2077, ami végül december közepén jelent meg. Ám amilyen nagy izgalom várta a debütálást, olyan nagy csalódás követte az érkezését: kiderült, a játék tele van hibákkal. Az elégedetlenkedők miatt a Sony végül levette a játékot a PlayStation Store-ból.

Ennek ellenére a fejlesztőknek nem lehetett okuk a panaszra. A rázós kezdés után karácsony környékére már 13 millió példányban kelt el a Cyberpunk 2077, vagyis az eredményhez csupán két hétre volt szükség.

Most azonban egy kevésbé kedvező számmal kellett szembesülniük a CD Projekt RED fejlesztőinek. Bár a játék PC-s verziójában nem volt (annyi) hiba, mint a konzolosban, a Steam közlése szerint a játék mostanra elveszítette a játékosok mintegy 75 százalékát.

Mindez azt jelenti:

a kezdeti 1 millió fős játékosszám után mostanra csupán 225 ezren használják a Cyberpunk 2077-et.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ilyen léptékű csökkenés nem ritka. Egy játék megjelenése után szép lassan apad a játékosok száma, mert vagy rájönnek, hogy igazából nem tetszik nekik, vagy egyszerűen ráunnak. A Techradar beszámolója szerint hasonló volt a helyzet például a Witcher 3 esetében is, ám a kettő között mégis van egy nagy különbség. Jelen esetben az, hogy utóbbi csak hónapok alatt veszítette el a közönség jelentős részét, míg a Cyberpunk 2077 ezt egy hónap leforgása alatt hozta össze.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

2022 is Orbán és Karácsony párharcáról szól majd?

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn

Fejenként 9 milliót fizethet két orosz, mert nem viselt maszkot a repülőn