szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eddig mintegy 170 esetben indult eljárás azok ellen, akik január 7-én részt vettek a Capitolium ostromában.

Miután január 7-én a Trump-párti tüntetők betörtek a Capitolium épületébe, az FBI nyomozni kezdett a több ember halálával végződő ostromban részt vevők ellen. A Twitteren egy felhívást is közzétett a Szövetségi Nyomozó Iroda, amelyben olyan információkat kért, amelyek segíthetnek beazonosítani a rendbontókat.

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium most bejelentette, a felhívás sikeres volt: több mint 100 ezer ilyen digitális bizonyítékot kapott az FBI. Azt nem tudni, hogy ezek közül hány egyedi bizonyítékról lehet szó – vagyis olyanról, amit csak egyszer küldtek el a szervezetnek –, de az biztos, hogy ezek közül jó néhány használhatót találtak.

Az FBI illetékese azt közölte, eddig mintegy 170 esetben indult eljárás a rendbontók ellen. Ebből a washingtoni ügyészség 20 ember ellen emelt vádat, további negyven ügyét pedig az amerikai főváros fellebviteli bíróságán tárgyalják majd.

Több tízezer fiókot törölt a Twitter a capitoliumi ostrom óta

A felfüggesztett felhasználók a legdurvább összeesküvés-elméleteket terjesztő QAnon-mozgalom bejegyzéseit osztották újra és újra.

A The Verge tudósítása szerint az FBI illetékese a keddi sajtótájékoztatón üzent a még nem azonosított elkövetőknek. Mint mondta,

"az FBI mindenkit megtalál, még azt is, aki időközben elhagyta Washingtont".

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Különleges szűrőpapírt helyeznek a tengervízbe Ausztráliában

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb

Megkapták céges autóikat a Real Madrid játékosai, Benzema volt a legszerényebb