szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy új törvény szerint a hírszerző ügynökségek már nem tarthatnak vissza ufómegfigyelésekkel kapcsolatos információkat. Ennek keretében tettek nyilvánossá egy vaskos iratanyagot, amelyet 70 éven át bővítgetett a CIA.

Hosszú évek kitartó próbálkozásai után a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) kiadta az elmúlt 70 évben gyűjtött ufóaktáit – adta hírül a Global News. A változás nem a szervezet jóindulatának köszönhető, hanem egy új törvénynek, amely megtiltja, hogy a különös észlelésekről készült, akár katonai jellegű dokumentációk soha ne kerülhessenek nyilvánosságra.

Az ügyben a Black Vault nevű közösség indított pert az amerikai kormányszervezet ellen, és végül az ő honlapjukon tették közzé a vaskos iratanyagot. A PDF-ben böngészhető állományban összesen 2700 olyan oldal található, amely kimondottan ufóészlelésekkel foglalkozik, de a gyűjtemény teljes méretét nézve több mint 2,2 millió oldalt jelent.

A kikerült anyagok mindeddig szigorúan titkosított dokumentumok voltak, de a törvény és a Black Vault kezdeményezésének hála mostantól bárki böngészheti őket. Az iratok angol nyelven íródtak, észlelési körülmények, dátumok és helyszínek is kiolvashatók belőlük. Mivel az iratokat szkennelt változatban tették közzé, és már az elkészülésük idején titkosították őket, bizonyos részek nem láthatók – ezeket feketével kihúzva találni a papírokon.

A CIA azt állítja, hogy ez az összes anyag, amelyet az elmúlt hét évtizedben a hírszerzők ufótémában összeállítottak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Rejtélyes kóbor macska támadása miatt hajtott végre kényszerleszállást egy utasszállító gép

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”

Karikó Katalin: „Meg kell nyernünk a versenyfutást, gyorsabban kell oltani”