szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Canon a saját, CE-SAT-1 nevű műholdjára egy némileg módosított 5D Mark III-at szerelt fel, hogy arról pásztázza végig a Földet. Most egy interaktív weboldalt is létrehoztak a projektnek.

A Canon egy olyan interaktív weboldalt mutatott be, ami lehetővé teszi, hogy egy némileg módosított 5D Mark III DSLR fényképezőgéppel egy műhold fedélzetéről a Földre nézve készítsünk fotókat. Ehhez a saját, CE-SAT-1 nevű műholdját használta a Canon, a fényképezőgéphez pedig egy teleszkópot rögzítettek. Az egység 600 km-es magasságban kering, képet pedig egy nagyjából 15,5 négyzetkilométeres területről lehet készíteni. Itt egy pixel körülbelül 90 centiméternek felel meg.

©

Valójában a műhold és ezzel együtt a fotók készítése nem élőben történik. A Canon rögzített előre néhány képet, felvételt, amiről fotót készíthetünk. Mindez azért volt szükséges, mert egyébként 27 300 km/h sebességgel száguld a Föld körül a masina, ami megnehezítené a dolgunkat. A bemutatóból viszont kiderült, valójában mire képes a technológia, ami nemcsak a fényképezőgépnek, de a mikroműholdnak is elismerés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Rengeteg új fotó érkezett a Marsról, a Perseverance küldte őket

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék

Jön a Samsung új csúcsprocesszora, a Windows 10-es laptopokba is beletennék