szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Facebook több olyan funkciót is bevezet a közösségi oldalon, valamint a Messengerben és az Instagramon is, amik segíthetnek gátat szabni a gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bejegyzések terjedésének.

A Facebook az elmúlt években több lépést is tett annak érdekében, hogy megakadályozza a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bejegyzések és tartalmak terjedését a közösségi oldalon. Ennek kicsúcsosodása volt az, amikor 2020 nyarán egy új kezdeményezés, a Project Protect létrehozásában is segítettek, amelynek legfőbb feladata, hogy újonnan fejlesztett technológiák segítségével védjék meg az online térben a gyerekeket.

A Facebook most több olyan fejlesztést is bejelentett, ami segít megakadályozni, hogy a felhasználók ilyen tartalmakat osszanak meg a közösségi oldalon.

Ezek közül az egyik egy felugró üzenet, amit a tervek szerint a cég összes alkalmazásába beépítenének, és azoknak a felhasználóknak jelenítenék meg, akik a gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos tartalmakra keresnek rá. Ez figyelmeztetni fogja őket a tartalom megtekintésének lehetséges jogi következményeire, valamint segít abban is, hogy az adott típusú tartalommal szemben milyen módon lehet fellépni.

©

Egy másik fejlesztés azokra a felhasználókra fókuszál, akik megosztani akarnak mások által feltöltött, ilyen témájú tartalmat. Ők szintén egy biztonsági figyelmeztetést kapnak arról, hogy az adott tartalom sérti a Facebook felhasználási feltételeit, a megosztás pedig jogi következményekkel járhat. A Facebook emellett törli az adott tartalmat, valamint fel is függesztheti annak a felhasználónak a fiókját, aki ilyesmit oszt meg a platformon.

©

Emellett frissítették a bejegyzések jelentésnek módját is, így mostantól olyan opciót is választhatnak a felhasználók, ami kifejezetten a gyermekek meztelenségére és/vagy szexuális kizsákmányolására vonatkozik.

©

De más változásra is számítani lehet. Antigone Davis, a Facebook biztonsági vezetője szerint a cég a jövőben azokat a bejegyzéseket is törölni fogja akár a közösségi oldalról, akár az Instagramról, amelyek egyébként teljesen ártatlanok, ám a hashtagek között vagy a leírásban olyan szöveg szerepel, ami a gyermekek szexuális és egyéb kizsákmányolására utalhat. Emellett szükség esetén az adott profilt, oldalt és csoportot is eltávolíthatják.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Hét magyar aranyérmet jósol Tokióra egy amerikai elemzés

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Előkerült egy videó az április elején történt hatalmas balesetről az Árpád hídon

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét

Két magyar gimnazista nyerte a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét