szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elérkezettnek látta az időt arra a legnépszerűbb zenei streamingszolgáltató, hogy szebbé tegye webes lejátszójának és asztali számítógépeken futtatható alkalmazásának felületét.

Mind az asztali alkalmazás, mind a webes lejátszó kezelését könnyebbé teszi az a dizájnbeli változás, amelyet a napokban jelentett be a Spotify, hozzátéve, hogy „hónapokig" tartó tesztek, kutatások és felhasználói visszajelzések kellettek az új, tisztább kialakítás kidolgozásához, amely egyszerűbb, ugyanakkor az összes hasznos funkciót kínálja.

Mindegy, hogy valaki az asztali vagy a webes alkalmazást használja, nem lesz gondja, ha a kettő között váltani szeretne, ugyanis mind a kettőnek ugyanolyan lett az általános kialakítása. A keresést a főoldal bal szélére tették, a hallgató profiloldalán pedig a legnépszerűbb előadók és számok találhatók. A felhasználók a mostanában hallgatott számoknál a jobb egér kattintásos menüvel elindíthatnak többféle funkciót is, többek között a műsorlista rádióját.

A lejátszási listák szerkesztése és testre szabása is egyszerűbb, mint eddig bármikor. Új, beágyazott keresősáv segít az az új dalok és podcastepizódok gyors megtalálásában. A jobb felső sarokban található legördülő menü segítségével a Spotify asztali alkalmazás felhasználói szerkeszthetik a sorba rendezett tartalmakat és megtekinthetik a legutóbb lejátszott dalokat.

©

Az újratervezett asztali és internetes Spotify alkalmazás az elkövetkező hetekben válik elérhetővé a felhasználók számára. A PC-sek letölthetik az új Spotify Desktop alkalmazást a Windows Áruházból vagy az Epic Game Store-ból. A macesek innen tölthetik le az appot. Akit csak az internetes Spotify érdekel, az itt keresheti fel a weboldalt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!