szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jelek szerint sok facebookozó még mindig nem tud különbséget tenni a szatirikus és a valódi híroldalak között. A közösségi oldal nekik élesít most egy érdekes újítást.

Több amerikai facebookozó már a következő órákban találkozhat azzal az új jelöléssel, amit a szatirikus (humoros) oldalaknál és bejegyzéseiknél fognak használni a szolgáltatás adminisztrátorai – jelentette be a közösségi oldal.

A változtatás azért szükséges, mert a felhasználók bizonyos része nem, vagy csak nehezen képes különbséget tenni a viccoldalak és a valódi, tájékoztatás céljából létrehozott profilok bejegyzései között. A jelenséggel együtt feltehetően a hibás bejelentések száma is nőtt, habár a Facebook erre nem tért ki az új funkcióval kapcsolatos sajtóközleményében.

A változtatás nem korlátozza az oldalak működését, kizárólag egy dolgot eredményez: a felhasználók azzal (remélhetőleg) könnyebben beazonosítják majd, hogy a poszt, amit látnak, pusztán viccelődésből íródott vagy valódi hírről van szó. A jelölés a Facebook közlése szerint nem az oldalaknál fog megjelenni, hanem a posztnál, a három ponttal jelölt részre kattintva. A fejlesztést első körben a tengerentúlon vezetik be.

A Facebook legutóbb is bevezetett hasonló jelöléseket, akkor azért, hogy a direkt politikai szereplők (pártok, politikusok) által írt/megosztott bejegyzésekről már messziről látszódjon, hogy a poszt kormányzati fiókhoz tartozik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról

Visszavonják az orosz csapatokat az ukrán határról

Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Itt a NASA újabb sikere: 10 percre elég oxigént termelt a Marson a Perseverance

Peruban átlagosan ötpercenként valaki belehal a fertőzésbe

Peruban átlagosan ötpercenként valaki belehal a fertőzésbe