szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 25 éves Ludwig Ahgren még akkor sem kapcsolta ki a kamerákat, amikor fürödni vagy auldni ment. A 31. nap végére már több mint 280 ezer előfizető volt a csatornáján.

Különleges rekord született nemrég a Twitch-en. A játékosok kedvenc videós platformján az egyik felhasználó, Ludwig Ahgren 31 napon át, éjjel-nappal tartó közvetítést folytatott, aminek meg is lett az eredménye: olyan sok előfizető érkezett a csatornájára, hogy ezzel megdöntötte a platform rekordját.

A BBC beszámolója szerint a 31 napnyi streamelés után a 25 éves férfinek 282 847 fizetős feliratkozója van, a szám pedig azóta is emelkedik. Ezzel sikerült megdöntenie egy másik felhasználó, Tyler "Ninja" Blevins 2018-as rekordját, aki 269 154 feliratkozót gyűjtött össze. A korábbi rekorder a Twitteren gratulált az újdonsült trónralépőnek.

A Twitch-en három különböző előfizetésből választhatnak a felhasználók: 5, 10 és 25 dolláros csomagok vannak, a pénz egy részét pedig a felhasználók kapják. Azt nem tudni, Ludwig egy hónap alatt mennyi pénzt keresett így a stream-eléssel. A közvetítése utolsó napján minden egyes új feliratkozó után 5 dollárt, vagyis körülbelül 1500 forintot fordított jótékonysági célokora. Hogy ez összesen mennyi pénzt jelent, azt sem tudni egyelőre.

A rekord születéséhez egy ügyes elgondolás is hozzájárult. Ludwig stream-ideje ugyanis minden egyes felratkozó érkezésével +10 másodperccel növekedett. A férfi az esemény elején még úgy gondolta, 24, legfeljebb 48 órán keresztül fog tartani a közvetítés, ám annyi előfizető érkezett, hogy a szekér gyorsan meglódult. A helyzet pedig az, hogy a streamnek még most sem kellett volna véget érnie, ám Ludwig úgy döntött, egy hónapnyi közvetítés után maga állítja le azt. Erre végül kedden, április 13-án került sor.

Persze a folyamatos videózás nem azt jelenti, hogy ne aludt volna 31 napon keresztül. A közvetítést ilyenkor a moderátorok folytatták, ám a kamera továbbra is bekapcsolva maradt. Ennek köszönhetően az élete minden pillanatában látni lehetett őt, még fürdés és alvás közben is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!