szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az év második felében, az iOS 15 frissítésével több újdonság is érkezik majd a FaceTime-ba, amit nemcsak az Apple-felhasználók használhatnak majd.

Magyar idő szerint hétfőn 19 órakor indult útjára az Apple szokásos éves fejlesztői konferenciája, a WWDC 2021. A cupertinói cég a hagyományoknak megfelelően elsőként a felhasználókat érintő új funkciókat és változásokat jelentette be, ám ezúttal nemcsak az Apple-eszközt használóknak volt érdemes odafigyelniük az előadásra.

Craig Federighi, a szoftverfejlesztésért felelős Apple-alelnök az iPhone-okra érkező új operációs rendszer, az iOS 15 bemutatója során beszélt arról, hogy az év végével – amikor a készülékekre kiküldik a frissítést – a FaceTime is megváltozik majd.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a FaceTime az androidos eszközökkel, valamint a Windows 10-et futtató számítógépekkel is használható lesz egy webes alkalmazáson keresztül. Ehhez az kell, hogy az iPhone-felhasználó időzítsen egy beszélgetést, az ahhoz tartozó hivatkozást pedig másokkal is megossza.

©

Ugyanezen funkció segítségével a FaceTime értesítést küld a másik félnek, mielőtt egy ütemezett hívással felhívnánk őt.

További újdonságként új, rácsos megjelenítést kap a FaceTime, hogy jobban lehessen látni a résztvevőket, javítottak a hangzáson, amit Federighi szerint olyan lesz a többiekkel beszélgetni, mintha egy szobában ülnénk velük, képes lesz elnyomni úgy a háttérzajt, hogy csak a hívó fél hangja hallatszódjon, nem utolsó sorban pedig a jövőben a hívások hátterét is képes lesz elmosni a szolgáltatás.

Persze a fentiekhez érdemes hozzátenni, hogy ezen funkciók már más videochat-szolgáltatásban is elérhetőek, így ezen a téren túl nagy újdonságot nem hozott az Apple.

Ami még érdekes, az a SharePlay nevű szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy másokkal együtt nézzünk egy videót vagy hallgassunk zenét. Mindezt úgy, hogy azokba bárki beletekerhet, vagy épp leállíthatja azokat.

©
©

Ahogy fent is említettük, a FaceTime újdonságai az év második felében, az iOS 15 érkezésével lesznek elérhetők a felhasználók számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!