szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

December 1-jétől látható a mozikban a Csizmás, a Kandúr című film, amelyben a HP-nak köszönhetően sikerült kitolni a...

December 1-jétől látható a mozikban a Csizmás, a Kandúr című film, amelyben a HP-nak köszönhetően sikerült kitolni a digitális animálás megszokott határait, és így el lehetett készíteni a DreamWorks technológiailag legfejlettebb filmjét.

A HP technológiája már eddig is fontos szerepet játszott sok, nagyon népszerű DreamWorks rajzfilm megalkotása során, például a „Shrek”sorozatban vagy az „Így neveld a sárkányodat” című rajzfilmben, de a „Kung Fu Panda” és a „Kung FuPanda 2” is a HP technológia közreműködésével született meg.

A „Csizmás, a Kandúr” megalkotása során több mint 200 nagy teljesítményű HP Z800 munkaállomást használtak, amellyel a művészeknek viszonylag könnyű dolguk volt a rendkívül részletes és kreatív feladatok megoldása során . A munkaállomások a film tervezésekor minden részletnél jelen voltak – a hetvenkedő hős kandúr karakterétől kezdve, a komplex tornádók és az ég minél szebb megjelenítéséig.

A DreamWorks Animation hollywoodi premierjein rendszeresen megismerhetik a szereplőket és munkájukat is, azonban kevésbé ismerik az animátorok és a számítógépes szakemberek erőfeszítéseit, holott ők keltik életre a 3D-s filmeket. Most azonban kicsit másképp alakultak a dolgok, és a Csizmás, a Kandúr premierjén az egyik, háttérben dolgozó „hős”, a Z800-as munkaállomás is reflektorfénybe került. A munkaállomáshoz csatlakozott AntonioBanderas és Salma Hayek, és együtt vonultak végig a vörös szőnyegen, két kísérő modellel és két testőrrel, Csizmás Kandúrral és Puhapracli Cicussal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Ez történt: magyar tudósok rájöttek, miért fertőz annyira a koronavírus

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Elhunyt Goran Paskaljevic szerb filmrendező

Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó

Eladás közben csaptak le a dílerre a rendőrök - videó