szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Látványosan tör az ég felé Tokió építészeti és távközlési újdonsága, a 634 méter magas Tokyo Sky Tree, ami nemcsak a...

Látványosan tör az ég felé Tokió építészeti és távközlési újdonsága, a 634 méter magas Tokyo Sky Tree, ami nemcsak a világ legmagasabb adótornya, hanem a legmagasabb szabadon álló tornya is.

2008 júliusában kezdték építeni, és eredetileg már tavaly decemberben átadták volna, azonban a japán földrengés itt is éreztette a hatását, sok építőanyag csak késéssel érkezett. A távközlési monstrumon körülbelül 580 ezer munkás dolgozott, s nagyjából 800 millió dollárba került.

Megépítésének szükségességét az indokolta, hogy a korábbi nagy adótorony, a 333 méter magas Tokyo Tower a sok új felhőkarcoló miatt már bajban volt a digitális földi adások sugárzásával.

A Tokyo Sky Tree projektet az NHK vezetésével hat rádió- és televízióadó menedzselte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!