szerző:
techline.hu

A nemrégiben tartott Microsoft TechForum egy igencsak különleges bemutatóval kápráztatta el a látogatókat.

A nemrégiben tartott Microsoft TechForum egy igencsak különleges bemutatóval kápráztatta el a látogatókat. A Holoflector valójában egy nagy, átlátszó tükör, amelynek a tetején egy Kinect kamera, mögötte pedig egy hatalmas LCD panel kapott helyet.

Ez az összeállítás lehetővé teszi, hogy az emberek tükörképén számítógépes grafika jelenjen meg, amely valós időben mozog együtt a személyekkel. Ahogy a Microsoft szakemberei megjegyezték: ez egy AR- (augmented reality/kiterjesztett valóság) tükör.

Persze nem valószínű, hogy ez a tükör egy az egyben kereskedelmi forgalomba kerül majd, azt viszont egyértelműen érzékelteti, milyen irányba haladva képzeli el a redmondi óriás a kijezők és a kiterjesztett valóság jövőjét.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!