szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Anonymous a Sony PSN feltörésével került be igazán a köztudatba, később azonban egyfajta cyber-Robin Hood szerepet...

Az Anonymous a Sony PSN feltörésével került be igazán a köztudatba, később azonban egyfajta cyber-Robin Hood szerepet vettek fel: kiálltak a SOPA ellen, de támadtak már meg bankárokat, üzletembereket és fegyvergyártó cégeket is (illetve azok gépeit). Legújabb célpontjuk a Puckett & Faraj ügyvédi iroda honlapja és szerverei voltak (cikkünk írásának pillanatában még mindig elérhetetlen a http://www.puckettfaraj.com/).

Az ügyvédi iroda „bűne”, hogy ők képviselték Frank Wuterich őrmestert, akinek vezetésével és parancsára, az iraki háborúban 24 fegyvertelen áldozatot mészároltak le amerikai katonák még 2005-ben. Frank és ügyes ügyvédei múlt héten végül megegyeztek az államügyésszel, így a katona csak lefokozást és pénzbüntetést kapott. Az Anonymous szerint ez már túlment minden határon, főleg annak fényében, hogy egy másik katona, Bradley Manning életfogytiglani büntetésre számíthat azért, mert adatokat közölt a Wikileaks-el a hadsereg kétes üzelmeiről… Nemtetszésük jeleként a hackerek több mint három gigabájt adatot, köztük bizalmas leveleket loptak el az ügyvédei iroda szervereiről, és természetesen a honlapot is „defészelték”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!