szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár sok mindent tudunk és hallunk nap mint nap az internettel és az IT világgal kapcsolatban, vannak apróságok, melyek...

Bár sok mindent tudunk és hallunk nap mint nap az internettel és az IT világgal kapcsolatban, vannak apróságok, melyek elkerülik figyelmünket, vagy meglepetésként érnek amikor szembesülünk velük. Nincsen ezzel másként a Techline stábja sem: összegyűjtöttük kedvenc „nem gondoltam volna!” apróságainkat az internettel és az IT-val kapcsolatban. A kevésbé érdekeseket kiszűrtük, a végére maradt a zanzásított „nem hittem volna” toplista, melynek néhány eleme még a sok mindent látott Techline-szerzőket is képes volt meglepni… Lássuk!

Június 28-a a nemzetközi Caps-Lock nap!

Az internet három leggyakoribb hazugsága: Igen, elolvastam a „term of  use” oldalt, és egyetértek. Igen elmúltam 18 éves. Státuszom: offline. A három „netes hazugság” becslések szerint naponta kb. 170 millió alkalommal történik meg a világhálón.

Az emberi agy kapacitása 1-10 terabájt.

A Microsoft első operációs rendszere nem az MS-DOS. Az első MS operációs rendszer a XENIX volt (UNIX alapú).

A híres „dude” (kb. „fickó) netes megfelelője a „dudine” (és nem a „dudette”). További netes-szleng tanfolyam ebben az összeállításunkban.

Egy átlagos fiatal az internet-generációból (értsd. 1995 körül vagy utána született) mire az általános iskola első osztályába lép, már nagyjából 200 különböző cég logóját képes felismerni, megnevezni és lerajzolni. A 2000-ben vagy után született fiatalok esetében ebből a 200-ból átlagosan 10% már internetes vagy IT cég.

Ha az egész internetet DVD-re akarnánk írni, akkor egymilliárd DVD lemezre lenne szükségünk (egy 212 DVD = 1TB). Blu-ray lemezből csak 200 millió kellene.

Elgépeltük a jelszót? A felhasználók 99%-a teljesen kitörli a jelszót, akkor is, ha csak egy karaktert hibázott (azaz nem nyomnak backspace-t, hogy egyet töröljenek vissza).

Ha leülnénk a Youtube elé, hogy minden egyes videót legalább egyszer megnézzünk, akkor pontosan 1113 évig kellene a gép előtt ülnünk. Egyfolytában.

Egy mindennapi mobiltelefonon több baktérium található, mint egy WC ülőkén.

A Sony eredeti neve: Totsuken. Japánban sokan ma is így hivják.

Minden másodpercben 28 258 ember néz pornót a neten. Ebben a pillanatban is.

A Youtube-ra annyi film kerül fel percenként (20 óra filmanyag/perc) mintha Hollywood 86 000 filmet készítene hetente.

Az eredeti Apple logó nem csak az almát, hanem a fát és az alatta üldögélő Newton-t is ábrázolta.

Az USA-ban 48 embert hívnak úgy, hogy LOL (vezetéknév).

 

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Az Újpest ellen lett újra bajnok a Fradi

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Család- vagy kerékpárosbarát védjegy is jöhet a hazai vendéglátásban

Íme az 530 lóerős BMW i4 M Sport villanyautó

Íme az 530 lóerős BMW i4 M Sport villanyautó