szerző:
techline.hu

Bár a világon a legtöbbet licenszelt játékmotor az Unreal Engine, azért a Crytech sem panaszkodhat.

Bár a világon a legtöbbet licenszelt játékmotor az Unreal Engine, azért a Crytech sem panaszkodhat. A Cryengine-t a legtöbb esetben, mint az abszolút etalont emlegetik, legalábbis élethűség, effektusok és egyáltalán: gyönyörűség tekintetében.

Aki látta a Crysis 2-őt (és a hozzávaló ultra-textúra csomagokat) az nem is száll vitába ezzel. Hírnév és elismerés tehát bőven kijut a Crytech-nek is. Ennek ellenére a Cryengine nem igazán sikeres a licenszelés tekintetében, az Unreal, a GameBryo, az öregecskedő Source sőt még az ingyenes és kopottas Ogre 3D is megelőzi.  Az amerikai hadsereg azonban mindenből a legjobbat akarja. Az 57 millió dolláros költségvetéssel készült (mikre nincs pénzük az amerikai adófizetőknek?) Dismounted Training System nevű oktatóprogram a legújabb Cryengine-t használja a minél élethűbb megjelenítés érdekében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!