szerző:
techline.hu

Tim Armstrong az AOL vezérigazgatója azt sem tartja kizártnak, hogy Carol Bartz távozása után az AOL és a Yahoo!

Tim Armstrong az AOL vezérigazgatója azt sem tartja kizártnak, hogy Carol Bartz távozása után az AOL és a Yahoo! összeolvadjon, így erősítve az AOL piaci pozícióját. A hír a CNBC és a Bloomberg köreiből szivárgott ki, az AOL egyelőre nem kívánja kommentálni az értesüléseket.

Bár a Yahoo!/AOL messze van attól a státusztól amit fénykorában birtokolt, azért még korai lenne temetni. Tartalomszolgáltatás terén igen erősen fejlődnek, és elég tőkeerősek ahhoz, hogy további felvásárlásokat eszközöljenek. Az AOL 315 millió dollárért vette meg a Huffington-t, 20 millió dollárt ölt a TechCrunch-ba és további felvásárlásokat is terveznek. Egyértelmű tehát, hogy a keresőpiacot- és közösségi szolgáltatásokat leépítve tartalomszolgáltatásba „menekülnek”, így az AOL/Yahoo! összevonása egy gigantikus tartalomszolgáltatóvá nem is tűnik olyan lehetetlen ötletnek.  

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!