szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Barry Schwartz a Search Engine Labs szerkesztője érdekes audió-interjút rögzített.

Barry Schwartz a Search Engine Labs szerkesztője érdekes audió-interjút rögzített. Az SBS tartott egyik panel alkalmával Matt Cutts, a Google vezető mérnöke elárulta a keresőóriás jövőbeni terveit az ún. „overSEO”-val kapcsolatban. De mi is az over-SEO, azaz a „túl-optimalizálás”? Nos, a Google számára már évek óta folyamatos problémát jelent a SEO (Search Engine Optomisation) piac fejlődése. A SEO szakemberek folyamatosan új trükökkel és eljárásokkal, szoftverekkel kísérleteznek – és bár az ezredforduló elején használt „piszkos” trükköket már kiszűri és tiltja a Google, a gyakorlatilag legális és hivatalos SEO ellen nem tehet semmit.

Matt Cutts - valamit tenni kell a túloptimalizálás ellen

 A SEO-nak is van azonban egy határa: amikor különböző „varázslatokkal” túl-optimalizálják az oldalakat (SEO poisoning, automata-backlink generátorok, százával készült „kamu” blogok, stb.) akkor a netező bizony azt veszi észre, hogy bármire is keres egy adott témakörben, lassan mindig ugyanazt az öt darab oldalt kapja a keresőből (pl. játékok esetében mindig IGN/Gamespot, stb. a felállás, még akkor is, ha egy sort sem írtak a játékról, amire rákerestünk).  Ez pedig sem a netezőknek, sem a Google-nak nem tesz jót. A Google, mint arról beszámoltunk, a következő hónapokban alaposan újraírja a keresőrobotot, ennek a megújulásnak a része lesz a túl-optimalizált oldalak „kiszűrése”, sőt esetleges büntetése is. Hogy mire számíthatnak az „agyonszeózott” oldalak készítői, azt Matt Cutts nem árult el konkrétan, letiltásról és feketelistáról természetesen szó sincs, valószínűleg csak a találati helyezésekben szorlunak majd vissza, relevanciától és témától függően.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Változtatnának amerikai demokraták a YouTube, a Facebook és a Twitter legfontosabb algoritmusán

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Fordulópont: 2020-ban már több energiát nyertünk megújulókból az EU-ban, mint fosszilis energiahordozókból

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét

Egy túszválság, amely megváltoztathatta egy amerikai elnökválasztás eredményét