Cisco CloudVerse: számítási felhők létrehozása, kezelése és összekapcsolása

Cisco CloudVerse: számítási felhők létrehozása, kezelése és összekapcsolása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A közelmúltban közzétett Cisco Cloud Index előrejelzése szerint a felhő alapú rendszerek drámai ütemben alakítják át...

A közelmúltban közzétett Cisco Cloud Index előrejelzése szerint a felhő alapú rendszerek drámai ütemben alakítják át az informatikai szolgáltatásokat. A tanulmány szerint 2014-re az adatközpontok számítási feladatainak több mint 50 százaléka felhő alapú rendszerekben fog működni, és a globális felhőforgalom 2015-re 12-szeresére, évi 1,6 zettabájtra nő. A kutatás alapján arra lehet következtetni, hogy a számítási felhők e robbanásszerű növekedése az adatközpontok és a hálózatok szorosabb együttműködését igényli. Erre azért van szükség, hogy a felhasználók garantált minőséggel és rendelkezésre-állással érhessék el a központosított felhőalapú alkalmazásokat.

A Cisco CloudVerse nevű új keretrendszere tartalmazza a nyilvános, privát és hibrid felhők létrehozásához, kezeléséhez és összekapcsolásához szükséges alapvető elemek mindegyikét, azaz egységes adatközpontot, menedzselési eszközöket, alkalmazásokat és szolgáltatásokat. A Cisco CloudVerse segítségével a vállalkozások a számítási felhők minden előnyét kihasználhatják, beleértve a rugalmasságot, a költséghatékony üzemeltetést, a magas fokú biztonságot és nem utolsósorban a felhasználói élményt.

A virtualizált adatközpontokról a CloudVerse-re való áttérés akár 50%-kal is csökkenthető az informatikai élettartamköltség, és hetekről percekre rövidülhet a számítási felhőn alapuló új szolgáltatások bevezetésének ideje.

Manapság a számítási felhők többsége ún. informatikai silókban működik, ami megakadályozza a hatékony, integrált üzemeltetést. A CloudVerse a számítási felhő három alapvető elemének – intelligens hálózat, adatközpont, valamint felhőalkalmazások és-szolgáltatások – integrálásával a felhőn belül, a felhők között és a felhőn túl is professzionális számításifelhő-szolgáltatásokat nyújt a végfelhasználónak.

További angol nyelvű információkat itt olvashat a Cisco CloudVerse keretrendszerről.

Hozzászólások