szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Aki az alapfoknál egy kicsit többet ért a számítástechnikához és adatkezeléshez, jól tudja: hogy ha valamit letörlünk...

Aki az alapfoknál egy kicsit többet ért a számítástechnikához és adatkezeléshez, jól tudja: hogy ha valamit letörlünk gépünkről, akkor még egyáltalán nem töröltük le (még megközelítőleg sem.)  Használhatunk mindenféle szoftvert a tökéletesebb törlés érdekében, valójában azonban még ekkor sem igazán tuti a törlés – bár tény, hogy a legtöbb esetben ilyenkor már csak a Kürt, az FBI, (vagy a Kürt és az FBI együtt) tudja visszanyerni adatainkat.

Ha azonban a japán, „Data Killer” nevű szerkezetet használjuk, akkor már ők sem boldogulnak az adatvisszaszerzéssel. Az Information Security Expo alkalmával bemutatott szerkezet, akár 14 merevlemezt is képes „kiirtani” egyidejűleg, de ha nem akarunk szöszölni, csak dobáljuk bele a gépeket és adathordozókat; még egy átlagos notebook is belefér a mikróra emlékeztető eszközbe. A Data Killer nem szoftveres alapon, hanem durva, mágneses alapon működő eljárással törli le adatainkat: ez ilyen kezelés után már valóban senki, semmilyen módszerrel nem képes visszanyerni az elpusztított fájlokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

Győr polgármestere a Facebookon oktatta ki a tíz év után kirúgott színházigazgatót

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

„Most mindenkinek úgy marad a haja, ahogy van”

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják

Megerősítette az operatív törzs, hogy aki jogosult és odamegy, azt beoltják